Caută
Close this search box.

Ghidul designului perfect pentru stickere personalizate

Ghidul designului perfect pentru stickere personalizate
 

Ghidul designului perfect pentru stickere personalizate – o modalitate creativă și captivantă de a adăuga o notă personală la evenimentele speciale sau proiectele zilnice. În acest ghid, ne vom concentra pe procesul de design, luând în considerare opțiunile prezentate în descrierea produsului pentru stickere personalizate.

Conturează-ți viziunea

Pentru a începe, ai nevoie de o viziune clară, aceasta este prima etapă în planificarea unui design reușit pentru stickerele tale personalizate. Gândește-te la mesajul pe care îl vrei sau tematica.

Alege dimensiunea și forma potrivită

Consultă opțiunile de dimensiuni oferite pentru stickere. În funcție de nevoile tale, poți opta pentru variante mici, potrivite pentru marturii sau invitații, sau dimensiuni mai mari pentru a crea impact vizual în proiectele mai ample.

Noi oferim atât dimensiuni standard cât și posibilitatea de a face o ofertă personalizată pentru alte mărimi.

Selectează materialul corespunzător

Decide asupra materialului care se potrivește cel mai bine viziunii tale. Hârtie autocolantă lucioasă pentru strălucire și vivacitate sau hârtie autocolantă mată pentru o finisare subtilă și elegantă. Pentru rezistență la apă și durabilitate, vinilul autocolant poate fi alegerea ideală.

Procesul de design

În funcție de nivelul tău de cunoștințe în design, poți alege între variantele prezentate în descrierea produsului:

 • Am realizat singur designul: dacă ai abilități de design, pune în aplicare viziunea ta creativă.
 • Am realizat eu designul, dar nu știu dacă este bun: trimite-ți creația și te ajutăm să o pregătim pentru print & cut.
 • Am nevoie de ajutor cu designul: echipa noastră este pregătită să transforme ideile tale într-un design memorabil.

Dacă optezi pentru oricare dintre primele două opțiuni trebuie să respecți câteva reguli pentru ca totul să iasă așa cum trebuie. realizarea designului de unul singur nu este atât de ușor și vrem ca tu să știi cum poți obține cel mai frumos rezultat.

Ți-am pregătit un ghid pentru cum poți realiza designul în două aplicații, Canva și Adobe Illustrator.

Stickere personalizate de la design la print si tăiere
 

Realizarea designului în Canva

În Canva vei putea realiza doar designuri pentru stickere cu formă simplă, nu și cu formă atipică.
Aici ți-am pregătit un template pe care să-l folosești pentru câteva dintre formele disponibile: rotund, oval, pătrat, pătrat rotunjit și inimă. L-am făcut pentru dimensiunea 4 cm, dar odată ce ai înțeles principiul vei putea aplica tehnica pentru orice mărime ai dori.
 1. Creează un fișier nou exact pe mărimea dorită.
 2. În acel fișier adaugă forma dorită și, în interiorul ei, una exact la fel dar mai mică cu 1 mm. Aceasta trebuie să aibă doar contur de 0.5 pt cu culoarea #00BF63. De ce trebuie să fie mai mică? Pentru ca plotterul să aibă o zonă de siguranță în caz că nu este aliniat perfect.
 3. Creează designul tău așa cum îți dorești. Te sfătuim să ții textul sau orice element important la minim 5 mm distanță de linia verde pentru tăiere. Așa vei fi sigur că se va vedea totul cum trebuie.
 4. Fă un duplicat designului și șterge linia verde, aceasta este varianta care se va printa.
 5. Exportă întreg fișierul ca PDF PRINT (nu PDF normal, pentru că nu va avea rezoluția necesară) cu opțiunea Flatten PDF.

Realizarea designului în Illustrator

Dacă deja ești bun prieten cu designul, poți realiza proiectul pentru sticker direct în Adobe Illustrator.
Aici ți-am pregătit un template pe care, daca vrei, poți să-l folosești. L-am realizat pentru câteva dintre formele disponibile: rotund, oval, pătrat, pătrat rotunjit și inimă, pe dimensiunea de 4 cm. Oricare ar fi mărimea dorită de tine poți să aplici acești pași:
 1. Creează un fișier nou pe mărimea dorită de tine. Asigură-te că este în CMYK (color mode) și că are 300 ppi/dpi (raster effect).
 2. În artboard-ul creat adaugă forma dorită și, în interiorul ei, una exact la fel dar mai mică cu 1 mm. Aceasta trebuie să aibă doar contur de 0.5 pt cu culoarea #00BF63. De ce trebuie să fie mai mică? Pentru ca plotterul să aibă o zonă de siguranță în caz că nu este aliniat perfect.
 3. Creează designul tău așa cum îți dorești. Te sfătuim să ții textul sau orice element important la minim 5 mm distanță de linia verde pentru tăiere. Așa vei fi sigur că se va vedea totul cum trebuie. Pentru Illustrator nu va fi nevoie să faci un duplicat la design, prograsmul permițându-ne să vedem layerele direct.
 4. Dacă modelul tău conține text, asigură-te că apeși pe OBJECT –> EXPAND/ EXPAND APPEARENCE înainte de a-l exporta. Așa, chiar dacă noi nu avem fontul folosit de tine, textul va rămâne așa. Nu face asta înainte să fii sigur că designul este finalizat, pentru că nu vei mai putea edita textul.
 5. Exportă întreg fișierul ca PDF cu setarea HIGH QUALITY PRINT (nu PDF normal, pentru că nu va avea rezoluția necesară). Asigură-te că opțiunea PRESERVE ILLUSTRATOR EDITING CAPABILITIES este activată.
Pentru doritori, aproximativ același proces poate fi aplicat și în Photoshop și nu este o problemă dacă vă editați designul acolo.
Ghidul designului perfect pentru stickere personalizate
 

Realizarea unui sticker cu formă atipică

Stickerele cu formă atipică pot fi realizate doar în Adobe Photoshop/Illustrator sau, cel puțin, noi nu am găsit încă o variantă prin care acestea pot fi realizate și în Canva, singura opțiune fiind (dacă ai un cont premium) să faci design în Canva și apoi export SVG către Illustrator, unde vei putea face următoarele setări pentru a stabili conturul.
 1. Fă un duplicat la întreg designul sau doar partea cea mai exterioară a acestuia într-un nou layer.
 2. Selectează noul layer și din opțiunea PATHFINDER (dacă nu-ți apare WINDOW –> PATHFINDER) alege UNITE.
 3. Acum tot designul ar trebui să fi devenit un singur întreg. Întră în OBJECT –> PATH –> OFFSET PATH și alege cât de mare vrei să fie distanța de design, noi te sfătuim minim 3 mm pentru a te asigura că totul va fi tăiat cum trebuie.
 4. Pe noua formă creată aplică contur de 0.5 pt cu culoarea #00BF63 și nimic ca fundal.
 5. Grupează tot designul (OBJECT –>  GROUP) și asigură-te că se încadrează în mărimea aleasă.
 6. Dacă modelul tău conține text, asigură-te că apeși pe OBJECT –> EXPAND/ EXPAND APPEARENCE înainte de a-l exporta. Așa, chiar dacă noi nu avem fontul folosit de tine, textul va rămâne așa. Nu face asta înainte să fii sigur că designul este finalizat, pentru că nu vei mai putea edita textul.
 7. Exportă întreg fișierul ca PDF cu setarea HIGH QUALITY PRINT (nu PDF normal, pentru că nu va avea rezoluția necesară). Asigură-te că opțiunea PRESERVE ILLUSTRATOR EDITING CAPABILITIES este activată.

Atenție, în funcție de monitorul tău și setările culorile care vor fi printate pot să difere. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru culori care nu sunt așa cum trebuie sau dacă ați folosit elemente care nu au rezoluția necesară pentru print (ex. poze cu elemente digitale descărcate direct de pe net).

Dacă vrei totuși să fii sigur că stickerele tale vor avea un design super sau nu prea te descurci, te sfătuim să optezi pentru opțiunea „Am nevoie de ajutor cu designul” așa stai liniștit că rezultatul va fi unul superb!

Cu acest ghid în mână, vei fi pregătit să-ți transformi ideile în realitate și să creezi stickere personalizate care să surprindă și să încânte. Fiecare detaliu contează, iar fiecare sticker va deveni o mică operă de artă personalizat

Facebook
Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Punctele cheie

Scroll to Top