Caută
Close this search box.

Invitații nuntă deosebite – ghid pas cu pas pentru a le face singur

Invitații nuntă deosebite - ghid pas cu pas pentru a le face singur

Invitații nuntă deosebite – vrei să le ai, dar totuși nu știi cum, atunci acest articol este perfect pentru tine!

Organizarea unei nunți este o perioadă plină de emoție și anticipare, invitațiile de nuntă reprezintă primul contact pe care îl au invitații cu evenimentul tău special. 

Dacă dorești să adaugi un plus de personalitate și să-ți surprinzi invitații cu invitații deosebite, ai venit în locul potrivit. În acest ghid pas cu pas, îți vom arăta cum poți crea singur invitații, care vor reflecta cu adevărat stilul și tema nunții tale.

1. Planificarea modelului

Planificărea designului începe prin a-ți stabili conceptul general pentru invitațiile de nuntă.

Acesta ar trebui să se potrivească în asamblu cu tema nunții tale, culorile preferate și stilul pe care dorești să-l abordezi. Dacă încă nu ai stabilit aceste lucruri, ar trebui să o faci cât mai repede, așa vei obține un look închegat din toate punctele de vedere.

Sfatul meu este să intri pe Pinterest (mama tuturor ideilor) și să-ți creezi câteva panouri: un panou mare pentru tematica nunții și câteva secundare pentru invitații, așezarea meselor, decor, etc…

Apoi, poți să te inspiri din mai multe modele pentru a crea invitația ta de vis!

Dacă vrei să realizezi ceva mai special, ți-am pregătit un articol în care îți povestim pas cu pas cum să realizezi invitații de nuntă aurii.

2. Realizarea designului, cel mai important pas

Odată ce ai decis cum ai vrea să arate invitațiile tale, trebuie să treci la pregătirea modelului digital.

Pentru a nu te complica cu programe de editare profesionale precum Photoshop sau Illustrator, te sfătuiesc să-ți creezi un cont pe Canva. Acesta este un editor online gratuit (există și varianta plătită cu mai multe opțiuni) unde poți crea diverse designuri. Ai opțiunea de a face ceva de la 0 sau de a porni de la sutele de modele deja existente în Canva.

Câteva sfaturi pentru un design bine reușit:

 • Alege un font elegant și asigură-te că textul este ușor de citit. Nu scrie tot textul invitației cu un font cursiv, ci alege să combini un font decorativ cu unul mai simplu;
 • Lasă cel puțin 0,5-1 cm distanță între margine și textul invitației, asta dă o notă de profesionalism și evită eventuale tăieri ale textului la tăiere;
 • Nu suprapune text pentru imagini, asta pentru a evita un design prea încărcat.
Mai jos găsești câteva dintre fonturile mele preferate, pe care le găsești pe Canva, gata pentru a fi folosite. Combină un font din categoria „de mână” cu unul din categoria „cu serife” sau din categoria „fără serife” pentru un rezultat armonios.
Invitatii nunta deosebite -fonturile mele favorite
Invitatii nunta deosebite -fonturile mele favorite scris de mana
Invitatii nunta deosebite -fonturile mele favorite cu serife
Invitatii nunta deosebite -fonturile mele favorite fără serife

Pentru a face invitațiile de nuntă cu adevărat deosebite, gândește-te la detalii personalizate pe care le poți adăuga. Poți include o fotografie a voastră ca cuplu, o hartă cu locația evenimentului sau un mic mesaj personalizat pentru fiecare invitat. Aceste detalii mici vor face invitațiile unice și memorabile.

Textul ar trebui să conțină cam următoarele elemente:

 • numele voastre, de obicei numele miresei se pune primul, fiind femeie;
 • data nunții;
 • numele nașilor de cununie;
 • numele moșilor pentru zonele în care există această tradiție;
 • numele părinților, dacă doriți să îi treceți. Pentru părinții decedați se pot adăuga numele cu negru, se poate adăuga o panglicuță neagră în apropiere sau un îngeraș;
 • ora și locația pentru cununia civilă și pentru cununia religioasă, dacă vrei ca acestea să apară pe invitație;
 • ora și locația pentru petrecere, dacă consideri că este relevant poți adăuga și adresa, însă de obicei e suficient numele, Google se descurcă cu ghidarea invitaților;

Alege un text elegant și simplu, care să nu încarce invitația prea tare. Asigură-te că verifici atent textul pentru a evita erorile gramaticale sau de ortografie, iar dacă fontul folosit nu are diacritice adaugă-le manual (o virgulă pentru ș sau ț, și o paranteză întoarsă pentru ă).

Dacă crezi că ai nevoie de ajutor, noi putem să-ți creăm macheta digitală pentru invitația de nuntă, găsești mai multe detalii aici.

Poți citi mai multe despre cum să obții un text reușit în articolul dedicat: Texte invitații nuntă – Inspirație pentru o comunicare cu stil.

3. Pregătește materialele necesare

Poate cea mai grea parte în a crea invitații este alegerea materialelor. Pentru un efect cu adevărat wow vei avea nevoie de materiale de calitate.

Pe site ți-am pregătit o parte din materialele folosite la crearea modelelor Remembrance, ca și tu să poți avea parte de calitate premium în creațiile tale!

Asigură-te că ai toate materialele necesare pentru a face invitațiile așa cum ai decis, aici o mică listă:

 • Carton sau hârtie de calitate superioară în culorile și texturile preferate. Găseșți varietatea oferită de noi aici;
 • Instrument de tăiat cum ar fi o ghiliotină sau un trimmer;
 • Placă de biguire dacă modelul tău necesită pliere. Găsești două opțiuni cu cuțit de biguire inclus la noi pe site;
 • Lipici sau bandă dublu adezivă pentru a asambla invitațiile;
 • Plicuri colorate sau calc pentru împachetare;
 • Elemente decorative, cum ar fi panglica dublu satinată sau sigilii de ceară.

Fă o listă cât de cât completă a câte persoane vei avea de invitat pentru a ști de câte invitații vei avea nevoie și, în consecință, de ce materiale.

4. Cum printezi invitațiile?

Pentru printarea invitațiilor ai două opțiuni: fie le printezi la imprimanta de acasă, dacă ai una, fie alegi să colaborezi cu un print shop.

Pentru a printa acasă, trebuie să-ți asumi mai întâi că imprimanta ta suportă tipul de hârtie pe care vrei să-l foloseșți. 

Dacă încă nu ai o imprimantă, dar ai vrea să cumperi, te sfătuiesc să alegi o imprimantă în sistem CISS, acestea au un cost de printare mult mai redus decât imprimantele clasice cu cartușe. De asemenea, uită-te după un dpi cât mai mare, minim 4800×1200.

Noi le folosim pe acestea:

Dacă nu ai o imprimantă atunci poți alege să colaborezi cu un print shop online sau local din zona ta. 

Pot recomanda cu căldură Daisler Print Shop din Cluj-Napoca (dar au și vânzare online), cu ajutorul lor, în vara anului 2023 mi-am pornit afacerea cu invitații, pe când încă nu aveam propria imprimantă.

Cateva mărimi populare pentru invitații sunt:

 • A6, 10×15 cm aproximativ;
 • 12×17, o mărime perfectă, nici prea mare nici prea mică;
 • A5 pentru cele pliate.

Alege o mărime care să-ți avantajeze modelul ales și, mai ales, care să-ți permită să adaugi toate informațiile de care ai nevoie.

Invitații nuntă deosebite - ghid pas cu pas pentru a le face singur asamblarea

5. Asamblarea invitațiilor

Modul în care asamblezi invitațiile îți poate transforma rezultatul într-un eșec, dacă nu ai îndemânarea necesară pentru a realiza un produs frumos. Din acest motiv, toate invitațiile vândute de noi vin gata asamblate și pregătite pentru a fi distribuite.

După ce ai pregătit toate elementele invitațiilor, este timpul să le asamblezi. Plasează textul, fotografiile și alte elemente decorative pe carton sau hârtie, folosind lipici sau bandă dublu adezivă. Asigură-te că totul este bine aliniat și că invitațiile arată exact așa cum ți-ai imaginat.

6. Distribuirea invitațiilor

După ce ai finalizat asamblarea invitațiilor, poți alege să le pui în plicuri elegante și sigilează-le cu un strop de ceară sau o etichetă personalizată.

Asigură-te că împarți în timp util pentru a oferi invitaților suficient timp pentru a se decide. Eu sugerez minim 3 luni înainte, aceasta mi se pare perioada ideală, dar dacă ești puțin în întârziere nu te îngrijora: cine vrea să vină la nunta ta va veni oricum.

Suntem în timpuri moderne, nu se mai scrie cu pixul pe plic pentru cine este invitația. Dacă totuși dorești poți opta pentru printarea plicurilor cu numele fiecărui invitat, această variantă este mult mai elegantă și profesionistă.

7. Păstrează designul pentru viitor

Păstrează designul creat pentru invitații până la data nunții, așa vei putea crea cu ușurință și alte produse secundare de papetărie de care ai nevoie pentru evenimentul tău, cum ar fi meniuri, plicuri de dar sau numere pentru mese.

Invitații nuntă deosebite - acum știi cum să le obții

Crearea propriilor tale invitații este o modalitate minunată de a-ți adăuga amprenta personală asupra nunții și de a-i impresiona pe invitați.

Cu puțină planificare, creativitate și efort, poți crea invitații deosebite care să reflecte cu adevărat stilul și tema nunții tale.

Urmează ghidul nostru pas cu pas și lasă-ți imaginația să zboare în timp ce creezi invitațiile perfecte pentru momentul tău special. Nu uita să te distrezi și să te bucuri de fiecare moment al procesului de creare!

Dacă cumva ai întrebări la care nu am răspuns prin acest articol sau  și dacă te-a ajutat, te rugăm să lași un comentariu mai jos.

Spor la creație!

Facebook
Twitter

2 thoughts on “Invitații nuntă deosebite – ghid pas cu pas pentru a le face singur”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Punctele cheie

Scroll to Top